TERMENI SI CONDITII

Termeni si conditii
INTRODUCERE
Prezentul document- denumit în continuare “Termeni”-(împreună cu documentele menționate în acesta) stabilește termenii și condiţiile care reglementează utilizarea acestui site și achiziționarea de produse. Acesti termeni si Conditii se aplica la cumparaturile efectuate in magazinul online PANTOFIA.

Inainte de a utiliza acest site, va rugăm să cititi acești Termeni, iar in cazul in care nu sunteți de acord cu toți Termenii, va rugam sa nu utilizati site-ul www.pantofia.ro, care va fi denumit in continuare PANTOFIA.Ne rezervam dreptul de a modifica partial sau total, in orice moment, fara un anunt prealabil acesti Termeni, precum si orice informatie de pe site, iar dumneavoastra aveți responsabilitatea să îi citiți cu regularitate, deoarece la momentul utilizării site-ului sau al încheierii unui Contract (așa cum va fi definit in continuare) se vor aplica Termenii în vigoare în momentul respectiv.

DEFINITII SI TERMENI

Vanzator– PANTOFIA SRL cu sediul social in Timisoara, Calea Martirilor, nr. E-62, jud.Timis.

Cumparator– persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site, efectueaza o Comanda si accepta Termenii;

Utilizator– orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii ;

Nickname– pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”;

Cont– sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.);

Site– domeniul www.pantofia.ro si subdomeniile acestuia;

Comanda– un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

Bunuri– orice produs, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut

toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioadă;
date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia;
Review– o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Document– prezentele Termene si Conditii.

Newsletter– mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Specificatii– toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.DATE DE CONTACT-PANTOFIA
Site-ul www.pantofia.ro, denumit PANTOFIA este proprietatea SC PANTOFIA SRL, J35/2390/1991 CUI RO 1835271, Capital social subscris si varsat: 1000 lei, Sediul social: Timisoara, Calea Martirilor, nr. E-62, jud.Timis.

Pentru a contacta magazinul online PANTOFIA, ne gasiti la telefon: 0256/489.810, fax: 0256/489.810 si pe e-mail: office@pantofia.ro.UTILIZAREA SITE-ULUI PANTOFIA
Prin utilizarea acestui site și/sau plasarea de comenzi prin acesta, vă obligaţi să folosiţi acest site web exclusiv pentru a trimite comenzi valide din punct de vedere legal.

Va rugam să ne indicaţi o adresă de e-mail corectă si exactă, o adresă poștală și/sau alte date de contact. De asemenea, va dati acordul să folosim aceste date pentru a va contacta, atunci când este necesar. De asemenea va rugam sa consultaţi Politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Precizam ca dacă nu ne furnizaţi toate informaţiile de care avem nevoie, nu putem sa procesam comanda dumneavoastră.CUM SE FORMEAZĂ CONTRACTUL
Precizam ca informaţiile conținute în acești Termeni precum și detaliile conţinute în acest site, constituie o invitație de a negocia, nu o ofertă de vânzare si nu va exista niciun contract între dumneavoastră şi noi având ca obiect orice produs, până nu vom accepta în mod expres comanda dumneavoastră.

Pentru a plasa o comadă, trebuie să urmaţi procedura de achiziţie online şi să daţi clic pe „Finalizare Comandă”. După aceasta, veţi primi un e-mail de confirmare a primirii comenzii („Confirmare Comandă”). Vă rugăm să reţineţi că acest lucru nu înseamnă că comanda a fost acceptată, deoarece comanda dumneavoastră reprezintă o ofertă pe care ne-o faceţi, cu privire la achiziţionarea unuia sau mai multor produse. Toate comenzile sunt supuse acceptării noastre şi vă vom confirma acceptarea printr-un e-mail pe care vi-l transmitem, de confirmare a expedierii („Confirmarea Expedierii”). Contractul de vânzare-cumpărare produse dintre noi („Contractul”) se încheie doar după ce va trimitem Confirmarea Expedierii.

Contractul se va referi numai la acele produse a căror expediere a fost confirmată prin Confirmarea Expedierii. Nu vom fi obligaţi să livrăm niciun alt produs care ar fi putut fi inclus în comanda dumneavoastră, până când expedierea produsului respectiv nu este confirmată printr-o Confirmare a Expedierii distinctă.

Comenzile depind de disponibilitatea produselor respective, iar in cazul in care apar dificultăţi de aprovizionare sau dacă unul dintre produse nu se află în stoc, ne rezervăm dreptul de a vă oferi informaţii despre produse înlocuitoare, de calitate și valoare egale sau asemănătoare celor pe care le-aţi comandat.

Cu toate ca depunem toate diligentele pentru a procesa toate comenzile, pot exista condiţii excepţionale ce ne pot obliga să refuzăm prelucrarea unei comenzi după trimiterea e-mailului de Confirmare a Comenzii, motiv pentru care ne rezervăm dreptul de a refuza în orice moment comanda dumneavoastră.PREȚ ȘI PLATĂ
Preţurile afişate in cadrul site-ului www.pantofia.ro includ TVA, conform legislatiei in vigoare, dar nu includ costurile de transport, care se adaugă la suma totală, aşa cum se specifică la sectiunea Tarife de expediere in România din meniul principal.

Costurile de transport sunt suportate de catre cumparator la o valoare a comenzii mai mica de 300 lei si de catre vanzator la o valoare a comenzii mai mare sau egala cu 300 lei.

Prețurile pot fi schimbate în orice moment,insa acest lucru nu se va aplica asupra comenzilor pentru care am trimis deja Confirmarea Expedierii.

Prețul produselor este cel menționat pe site, exceptand situatia în care există o eroare evidentă. In cazul in care descoperim o eroare de preț la orice produs comandat, vă vom anunta in cel mai scurt timp posibil despre eroare aparuta şi vă vom oferi posibilitatea de a reconfirma comanda la prețul corect sau de a o anula, daca livrarea nu s-a efectuat inca. Daca nu vă vom putea contacta, comanda va fi considerată anulată iar in cazul in care produsul a ajuns deja la dumneavoastra vom suporta cheltuielile de transport.

Pantofia nu are obligația să vanda niciun produs la un preţ incorect (chiar dacă v-am trimis Confirmarea Expedierii), dacă eroarea de preț este evidentă şi ar fi putut fi recunoscută în mod rezonabil de dumneavoastră ca preț incorect.

După finalizarea cumpărăturilor, articolele pe care vreţi să le cumpăraţi sunt adăugate în coşul dumneavoastră. Următorul pas constă în procesarea comenzii. Pentru a face acest lucru:

Daţi clic pe butonul “Coş de cumpărături” din partea de sus a paginii

Daţi clic pe butonul “Afişare coş de cumpărături”.

Daţi clic pe butonul “Procesare comandă”

Completaţi sau verificaţi datele de contact, detaliile comenzii, adresa de livrare.

Daţi clic pe “Finalizare Comandă”.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, pe care o va transmite Cumparatorului impreuna cu bunurile livrate.

Plata se va face in numerar, sub forma de ramburs la momentul receptionarii coletului de catre Cumparator.

Cumparatorul are obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Pentru motive de securitate a tranzacţiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul este sfătuit să nu rămână logat pe Site şi să nu seteze opţiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisă şi se recomandă folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex: să conţină cel puţin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre şi caractere special).

LIVRAREA
Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor numai pe teritoriul Romaniei. Vanzatorul va livra Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

Produsele vor fi livrate la data de livrare specificată în Confirmarea Expedierii sau, dacă data de livrare estimată nu este specificată, în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data Confirmării Expedierii.

Mentionam ca pot apărea întârzieri din cauza unor circumstanţe neprevăzute sau din cauza zonei de livrare.

In cazul in care, din diverse motive, produsele nu se pot livra la termenul stabilit, veti fi anunțati și vă vom oferi posibilitatea de a continua cu achiziţia, stabilind o nouă dată de livrare sau de a anula comanda. Va rugăm să reţineţi că nu livrăm in zilele de sâmbătă si duminică.

În sensul prezenţilor Termeni, se consideră că “livrarea” a avut loc sau că produsele au fost livrate atunci când se obține o semnătură de primire a acestora, la adresa de livrare indicata de dumneavoastra.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor însoţitoare.TRANSFERUL RISCULUI ŞI PROPRIETATEA PRODUSELOR
De la data livrării, toate riscurile asupra produselor se transmit către dumneavoastră.

Veți dobândi dreptul de proprietate asupra produselor imediat ce vom primi integral plata tuturor sumelor datorate.

8.POLITICA PRIVITOARE LA RETURNAREA PRODUSELOR

DREPTUL LEGAL DE RETRAGERE

Cumparatorul are dreptul legal sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la ziua în care consumatorul sau persoana indicata de consumator intră în posesia fizică a produselor, sau în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple, care vor fi livrate separat,de la ziua in care intră în posesia fizică a ultimului produs.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, trimisă pe adresa de e-mail office@pantofia.ro. De asemenea, puteţi completa şi transmite electronic de pe site-ul nostru www.pantofia.ro Formularul standard de returnare (numit in continuare “Formular”) . Dacă folosiţi această opţiune, vă vom transmite fără întârziere, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi formularul de retragere privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, exceptând costurile livrării, care sunt suportate de catre Cumpărător, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare prin virament bancar, fara sa vi se percepa comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Avem posibilitatea de a putea amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele.

Pentru a va putea face rambursarea sa aveti in vedere doua aspecte si anume ca vom rambursa numai in LEI si ca vom putea rambursa numai intr-un cont bancar romanesc. Va rugam ca numele titularului contului Iban furnizat de dumneavoastra sa fie acelasi cu numele titularului contului PANTOFIA (numele inregistrat).

Returnarea de produse este valabila numai pentru persoane fizice.

Costurile trasportului de retur vor fi suportate de către dumneavoastră.

Dreptul de retragere se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi stare în care au fost livrate. Va rugăm să returnați produsul după ce a fost ambalat în mod corespunzător, în ambalajul original. Împreună cu produsul returnat trebuie să ne trimiteți toate documentele care l-au insotit ( factura /copie factura, certificat de garantie, etc.) . Nu se va restitui nicio sumă de bani dacă produsul a fost folosit după deschidere si prezintă urme de purtare sau uzură sau dacă este deteriorat.

Returnare prin serviciul de Curierat. Returnarea produsului se face printr-o firma de curierat. Taxa curierului pentru retur e suportata de Cumparator. Produsele pot fi returnate prin expediere la adresa: Timisoara, Calea Martirilor nr. E-62.

Va rugăm să reţineţi că dacă vreți să returnați produsele ramburs, avem dreptul de a vă încasa orice cost suportat prin aceasta metodă de returnare.

Precizam ca va putea fi considerata un abuz renuntarea la cumparare in mod repetat, rezervandu-ne dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Vom examina cu atenție produsele returnate şi vă vom informa dacă aveți dreptul la restituirea banilor (dacă este cazul).

Dacă aveți vreo neclaritate, vă rugăm să ne contactați prin intermediul formularului electronic sau prin telefon, la numărul de telefon 0256.489.810.RETURNAREA PRODUSELOR NECONFORME

În cazul în care considerati ca produsul comandat nu este conform cu Contractul, la data livrării, trebuie să ne contactaţi imediat prin intermediul formularului nostru electronic, specificând detaliile produsului şi neconformitatea sau defectul pe care îl prezintă. Toate Bunurile comercializate de catre PANTOFIA beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor si conform informatiilor privind garantia produselor descrise in certificatul de garanție ce insoteste produsul cu o valabilitate de 30 de zile de la achizitionarea produsului. Pentru a beneficia de garantie produsul trebuie sa fie returnat cu certificatul de garantie si copie dupa factura fiscala.

Va rugam sa semnalati in maxim 48 de ore de la receptia marfii pe adresa office@pantofia.ro lipsa certificatului de garantie al produsului. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Puteti returna produsul/ele în orice magazin din ţara în care au fost livrate (dacă există) sau printr-un serviciu de Curierat, caz in care veti suporta cheltuielile de curierat.

La primirea produsului returnat, îl vom examina cu atenție și vă vom anunța prin e-mail sau telefon, într-o perioadă rezonabilă de timp, dacă aveți dreptul la aplicarea unei masuri reparatorii: inlocuirea produsului sau restituirea, prin virament bancar a contravalorii integrale a acestora, inclusiv a costurilor de livrare achitate de dumneavoastră pentru livrarea către noi a produsului respectiv. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veti plati diferenta la livarea produsului sau veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor daca valoarea este mai mica. Repararea/inlocuirea, respectiv restituirea contravalorii produsului neconform va avea loc cât mai curând posibil şi în orice caz, în termen de 15 de zile de la data la care v-am confirmat că produsul este neconform. Costurile de transport pentru produsul inlocuitor , daca este cazul, sunt suportate de catre PANTOFIA S.R.L.

Aceaste dispozitii nu vă afectează drepturile legale prevăzute în reglementările în vigoare.

RETURNAREA PRODUSELOR LIVRATE GRESIT

Va rugam sa ne semnalati imediat situatia in care ati receptionat alte produse decat cele solicitate. In acest caz puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire , iar daca produsul nu mai este pe stoc, puteti opta pentru inlocuirea sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca solicitati inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veti plati diferenta , respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea prodului inlocuitor. PANTOFIA SRL va suporta costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul.RĂSPUNDERE ŞI ÎNLĂTURAREA RĂSPUNDERII
Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare, astfel ca produsele livrate pot prezenta diferente inerente care pot sa apara intre poze si realitate. PANTOFIA nu isi asuma raspunderea daca descrierea produselor prezentate pe site nu este completa si/sau precisa.

PANTOFIA nu este responsabila pentru daune, de orice fel, pe care Cumparatorul sau o terta parte o poate suferi ca urmare a indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si/sau pentru pierderea acestor bunuri.

PANTOFIA nu este responsabila față de Cumparator sau de o terţă parte pentru retragerea oricărui produs de pe acest site, indiferent dacă produsul menționat a fost vândut sau nu, nici pentru eliminarea sau modificarea oricărui material sau conținut al site-ului sau pentru refuzul de a procesa o comandă, după trimiterea Confirmării Comenzii.

În măsura în care legea permite, dar fără a exclude nimic din ceea ce nu poate fi legal exclus în cazul consumatorilor, prin prezenta ne declinăm responsabilitatea pentru toate celelalte garanţii de orice fel.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii Site-ului in versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului său, in masura permisa de legislatia in vigoare.

PANTOFIA nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului.

Dispoziţiile stabilite mai sus nu vă afectează drepturile legale pe care le aveți în calitate de consumator sau dreptul de a vă retrage din Contract.POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL


Informații generale
Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale SC PANTOFIA SRL, cu sediul în Timisoara, Calea Martirilor E-62, în calitate de operator de date.

SC PANTOFIA SRL este raspunzatoare de aceste date cu caracter personal pe care ni le furnizati potrivit Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 al Parlamentului European si Consiliului Uniunii Europene privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Prezentul document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.pantofia.ro. („Site-ul”)Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, SC PANTOFIA SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul www.pantofia.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de SC PANTOFIA SRL, necreându-se un cont.

II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, SC PANTOFIA SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.III. Scopurile și temeiurile prelucrării

III.1. Dacă sunteți client al Site-ului, SC PANTOFIA SRL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

– pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi SC PANTOFIA SRL, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și SC PANTOFIA SRL, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor . Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și SC PANTOFIA SRL.

– pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă SC PANTOFIA SRL în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea SC PANTOFIA SRL de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

– pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de SC PANTOFIA SRL, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

– în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al SC PANTOFIA SRL de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, SC PANTOFIA SRL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

– pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de SC PANTOFIA SRL, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale va puteti autentifica pe website-ul nostru www.pantofia.ro si gasiti la pagina Informatiile contului meu, subpagina de Abonare/Dezabonare newsletter.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

– pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al SC PANTOFIA SRL de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

Durata pentru care vă prelucrăm datele
Ca principiu, SC PANTOFIA SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina SC PANTOFIA SRL (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

Datele prelucrate in scop de marketing vor fi prelucrate pe durata de functionare a societatii sau pana la exercitarea dreptului de opozitie de catre dumneavoastră.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, SC PANTOFIA SRL va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de SC PANTOFIA SRL pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.Dezvăluirea datelor cu caracter personal
Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, SC PANTOFIA SRL poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină deținătorul website-ului în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:pentru administrarea Site-ului;

în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii organizate de către SC PANTOFIA SRL prin intermediul Site-ului;pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate către SC PANTOFIA SRL nu vor fi transferate în afara României.VII. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către SC PANTOFIA SRL, conform celor descrise în prezentul document;

dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea SC PANTOFIA SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către SC PANTOFIA SRL a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

-acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

-în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

-în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;

-în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

-în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

-datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, SC PANTOFIA SRL să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

-persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

-prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

-operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau

-persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către SC PANTOFIA SRL către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

– în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al SC PANTOFIA SRL sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care SC PANTOFIA SRL poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;

-în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: office@pantofia.ro.VIII. Securitatea datelor cu caracter personal: SC PANTOFIA SRL foloseste parole puternice si dă acces la servere numai anumitor persoane.

Fiecare utilizator se va loga cu un USER si o PAROLA. Fiecare utilizator foloseste un nume de utilizator si o parola diferita de a celorlalti utilizatori. Parola fiecarui utilizator este criptata, utilizandu-se un algoritm de criptare. Parolele criptate se inregistreaza intr-o baza de date SQL protejata cu parola. La fiecare logare se inregistreaza numele de utilizator, data si ora la care s-a facut logarea in sistem. La introducerea unei informatii in baza de date, pe langa datele introduse se va inregistra si numele utilizatorului, data si ora la care s-a efectuat aceasta modificare. Utilizatorii vor avea diferite drepturi de acces: citire, citire-scriere.Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie (Google Analytics, pixeli Facebook si Google AdWords). Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să consultaţi Politica de utilizare cookies de mai jos:
Politica de utilizare cookies

IX.1. Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier text de mici dimensiuni, format in general din identificatori, nume ale website-urilor litere si numere, caruia utilizatorul, cand navigheaza pe pagina web prin intermediul unui browser web (ex: Internet Explorer, Chrome, etc.), ii poate permite sau nu instalarea prin stocare pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente folosite de acesta. Fisierul cookie este “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard disk-ul utilizatorului).

IX.2. La ce sunt folosite cookies?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea catre acesta a unui continut adaptat preferintelor sale. Cookies asigura utilizatoriului o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Altex pentru a oferi servicii confortabile utilizatorului, cum ar fi: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. Cookies sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem modul in care un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului acestora.

IX.3. Ce cookies folosim?

Folosim doua tipuri de cookies:

de sesiune – fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la inchiderea sesiunii de navigare sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web)

persistente – fisiere care raman in terminalul utilizatorului pe o perioada definita de parametrii acelui cookie sau pana sunt sterse manual de utilizator.

IX.4. Cum sunt folosite cookies de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookies, in functie de consimtamantul exprimat de utilizator:

Cookie-uri de performanta a site-ului;

Cookie-uri de analiza a vizitatorilor;

Cookie-uri de inregistrare;

Cookie-uri pentru publicitate;

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Exemple privind utilitatea cookies (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

Oferte adaptate intereselor utilizatorilor;

Retinerea detaliilor de autentificare (utilizator si parola);

Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii safe search);

Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site;

Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator;

Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analitice – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex.: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceasta analiza a utilizarii lor pentru a imbunatati continutul acestora in beneficiul utilizatorului.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar daca utilizatorul isi exprima consimtamantul expres si neechivoc in legatura cu acestea. Utilizatorul isi poate retrage consimtamantul in orice moment prin modificarea setarilor aferente browser-ului utilizat.

Detalii privind modificarea setarilor browserelor puteti gasi pe website-urile dezvoltatorilor browserelor prezentate mai jos:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Microsoft Edge

Microsoft Internet Explorer

Opera

Apple Safari

In cazul in care browserul nu este gasit in lista de mai sus, va rugam sa vizitati site-ul dezvoltatorului respectivului browser.

IX.5. Contin cookies date personale?

In cele mai multe cazuri, cookies nu identifica in mod direct utilizatorii de Internet, ci terminalul de pe care acestia au accesat anumite pagini web. Aceste date sunt criptate intr-un mod care nu permite accesul neautorizat al tertilor.

IX.6. Retentia si stergerea cookies

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookies pe terminalul utilizatorului in mod implicit. Aceste setari pot fi modificate de catre utilizator astfel incat administrarea automata a cookies sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookies sunt trimise catre terminalul sau.

IX.7. Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/

DREPTURI DE AUTOR
Întregul conţinut al site-ului www.pantofia.ro incluzând imagini, texte, programe si orice alte date este proprietatea SC PANTOFIA SRL fiind protejat conform Legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe si legislaţiei privind dreptul de proprietate intelectuală si industrială. Folosirea oricaror elemente enumerate mai sus sau cuprinse de site-ul pantofia se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.FRAUDA-VIRUŞI, PIRATERIE ŞI ALTE ATACURI LA SECURITATEA CALCULATORULUI –
Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului www.pantofia.ro, sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul www.pantofia.ro va fi considerata o tentativă de fraudare a site-ului www.pantofia.ro și va duce la începere de cercetare penală împotriva aceluia/acelor care a/au încercat acest fapt.13 FORȚĂ MAJORĂ

Nici una dintre părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea la termen sau în mod corespunzător a obligaţiilor sale contractuale dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

Daca în termen de 10 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de drept a Contractului, fără aplicarea de daune interese vreuneia dintre părţi .

LEGISLAȚIA APLICABILĂ ȘI JURISDICȚIE
Contractele de achiziţie produse încheiate prin intermediul site-ului, sunt guvernate de legislaţia romana. Eventualele litigii care rezultă din sau în legătură cu folosirea site-ului sau în legătură cu un Contract se vor rezolva pe cale amiabila , sau in cazul in care nu va fi posibil , litigiile vor fi solutionate de instantele judecataresti romane competente de la sediul vanzatorului.

15 . COMENTARII ŞI SUGESTII

Așteptăm cu interes comentariile şi sugestiile dumneavoastră. Vă rugăm să sa ne trimiteti comentariile şi sugestiile dumneavoastră pe adresa office@pantofia.ro.

Dacă, în calitatea dumneavoastră de cumpărător considerați că Drepturile v-au fost încălcate, aveți posibilitatea de a ne adresa reclamațiile dumneavoastră prin intermediul adresei electronice office@pantofia.ro, în scopul soluționării litigiului pe cale extrajudiciară.

Acesti Termeni si Condiţii se aplică la cumpărăturile care se desfăşoară prin intermediul magazinului online PANTOFIA.